background

Selasa, 15 Oktober 2013

Selamat Hari Raya Aidiladha

asalammualikum dan hai.......

degan kesempatan yang ada saya ,Nur Batrisyia Balqis mengucapkan selamat hari raya aidiladha kepada semua orang yang beragama islam.......saya mintak maaf kalau selama saya tulis,ada silap atau terkasar bahasa....mintak maaf laa sangat2....sekali saya mengucapkan SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA.........


Isnin, 14 Oktober 2013

One Direction is the best ever.....

assalamualaikum dan hai..
sihat ker??diharapkan korang semua sihat2 selalu......cerita one direction ini bermula ketika saya tiba2 terasa nak tgok lagu baru one direction....tengok sekali,mmg tk puas so tgok la video yg lain...tgok pnya tengok terasa comel pulak ahli kumpulan one direction nie terutama Harry Stlyes dgn Zyan malik nie...tpi mac Niall nie hensem jugak...Loius pon mcam comel......Liam pon kadang2 mcam comellll....(hahaaaaaa!!!penig betul tgok muka mreka...rasa mcam dah obses dgan one direction pon ada....)first sekali tgok video mereka adalah


What Makes You Beautiful

tu pon kena ulang nak dekat 5 kali kot....lpas tu dah rasa bosan tengok pulak video yang lain..


Live While We Young

lagu Live While We young nie nak dekat 3 kali kot sbab tak best sangat..so tgk la pulak video yg lain..


One Thing

nie rasanyer nak dekat 6 kali kot...bolehlah..

Little things


yang nie tak bape nak best sgat...so pergi laa tgok video lainn.....




One Way Or Another


yg nie bolehlah sbab video nie pasal kebajikann kan...


Kiss You

yang nie lagu dia sedap tapi tu laaa kan....video plak tak best sgat.....nak dekat 8  kali laa tengok video nie....





Best Song Ever

yang nie rasanya klau 10 kali tgok pon msti tak bosan punya.....buat masa nie Best Song ever ialah paling best bagi saya.(bagi saya ok).......
degar citer mereka ada lagu baru yg bertajuk Story of My Life....


nie pulak ialah filem deorang yg terbaru......kalu rajin korang pegi laa tgokk...mesti best punya.........

















Ahad, 13 Oktober 2013

My happy family

assalamualaikum dan hai...
ari nie saya nak cerita pasal family saya yang sentiasa menggembirakan saya...

1.

My Mother

seorang yang selalu jugak menegur saya(sebenarnyer lebih ke arah mengata)tpi tk apa sbab saya tahu yg dia buat macm tu sebab dia nak saya bersih pandai..(teme kasi ibu...) tpi ada la jugak rasa jealous sbab ramai org kata ibu nie awet muda dan mcam kakak jer(what!!!)tpi bangga la jugak sbab ibu kawan saya semuanyer tua tpi ibu nie muda lgi.......saya blh nampak yg ibu nie seorg penyayang sbab bila aku tanya kt dia yg dia dh mkan ker belum,dia cakap laa dah makan.padahal aku tahu yg dia belum mkan dan biarkan aku dulu mkan....thanks ibu...........ibulah ratu hati adik for ever..I LOVE YOU SO MUCH...THANKS FOR EVERYTHINGS IBU........

                                    



                             


3.MY father

seorang yg selalu menyokong saya dan saya paling manja dengan ayah..ayah seorang pendiam tapi sekali cakap terutama dgn adikberadik dia mmg kecoh jadinya..ayah juga adalah nombor ua selain abg yang selalu kacau saya...ayah juga selalu berusaha untuk mendpat apa yg aku perlukan unttk sekolah...adlah satu ari tu saya mntak kt dia tlg bayarkan yuran,keesokan arinyer saya nmpak kertas yuran tu dia tmpal kt dinding,mnunjukkan yg dia perlu bayar duit tu....saya tau.and that''s why you is great father i ever seen in this wourld....I LOVE YOU SO MUCH,AYAH..adik berterima-kasih sgt kt allah sbab mengurniakan seorang ayah yg really kind for me...thanks.....
(tak ada gmbar laa,sbab ayah tk suka bergambar.....)

4.My brother (abg kembar saya)

seorang yng suka melawan cakap saya dan dikenali sbagai penngacau nombor satu dalam keluarga saya...walupun begitu,he's still my brother dan naluri saya sebagai adik kembar dia tersangat laa tersa kt saya.tak tau la pulak kt dia...bila dia turun kelas tu mmg aku sedih laa sgat2 sbab entahlah tpi mmg saya sedih sangat2 sampai saya menangis...dia juga adalh yg paling rapat dgn ibu dan seorg yg lemah bila ibu marah dan cepat sgt menanigs.....itu lah yg menunjukkan dia yg dia nie mmg raoat dgan ibu dn tak suka bila ibu mnagis......dan yg dalam byak2 sahabat sayalah sahabat saya yg paling setia dan yang paling rapat dgan saya......dialah abg dialah sahabat saya sampai  hujung nyawa saya..and I LOVE YOU BEACAUSE YOU ALWAYS BE MY BEST FRIEND AND ALWAYS BE MY BROTHER...thanks for that...thank you so much...


                 

Me,Nur Batrisyia Balqis

seorang yang comel(perasan betul...) dan seorang yang cepat terasa......
AYAH:Mohamad Basri Bin Haji Abdul malek
IBU:Wati Binti Mat Noor
ABANG:Muhamad Burhanuddin Hady Binti Mohamad Basri
SEKOLAH:SMK DATO ABDUL RAHMAN YAAKOB
KAWAN BAIK:Syazwani,Nurul Huda,Siti Mariam,Nurul Hana,Siti Mariam,Zainor.(yang paling rapat dengan saya di sekolahh)







And My big Family












Jumaat, 11 Oktober 2013

My lovely cute friend....




assalmualaikum dan hai.....

sya mahu cerita pasal kawan2 saya yg paling rapat dan yg paling byak buat hal dgn saya kt sekolah..

Mariam

seorang yg sangat berani menegur orang dan yang paling suka memukul orang terutama ketika marah...serta seorang yang sngt sensitif...dia jugak yang paling rapat dgn saya oleh kerana gelagatnyer yg lucu...tpi kadang2 marah la jugak dgn dia sbab suka sgat merajuk.itu masa form 1 la,masa form tu nie dia dh mcam matng sikit,so perangai dia yg sensitif tu pon berkurang.saya juga nak ucapkan THANK YOU MY FRIEND sbab sanggup tak nak pindah kt sekolah baru semata-mata nk temankan aku...thank you so much!dan saya berharap kita akan berkawan selama lamanya.......(insyaallah)


(yg bertudung biru)

Hana


seorang yang suka menulis status di facebooknyer dan sahabat aku yang selalu mengiakan kata-kata aku...walaupun dia akn berpindah ke sekolah baru tapi aku paham kenapa dia pindah.(sedihnyer..)rasa tak puas hati pon ada dgn sekolah baru tu sbab kenapa la sekolah tu bukak tahun nie why...berbalik kepada cerita aku tadi,hana adalah sahabat aku juga yang rapat dgn aku..THANK YOU BECAUSE BE MY FRIEND...thank you so much.



dan semua kawan aku di sekolah....









(kembar kelas saya)



















Pergi hantar mak saudara pergi haji.

assalammualaikum dan hai....

ceritanyer dah lama dah...tpi baru skarang dpat publish..salah satu faktornyer ialah 1.lupa,2.tk ada masa...







masa nie,sedih laa jugakkan....adalaa jugak terasa nk nangis tpi tahan....yg paling aku ingt,mk saudara saya yg dipanggil cek cah itu kata kt saya (belajar pandai-pandai.cek cah doakan kamu....)masa tu saya rasa mcm dh merah dh mata saya tpi tahan jugak........

sya doakan cek cah diampunkan dosa dan sentiasa dibekalkan olh allah s.w.t dgn kesihatan.(amin)















The best korean drama

                                     







assalamualaikum and hai to everyone......
tdi kt sekolah ada la subjek ictl,so sya dn kawan saya yg bernma Mariam pon mengmbil kesempatan yg ada untuk menonton drama korea....best tu mmg best giler laaakan sbab kitaorg bkannya ada laptop kt umah...nie pon pakai org punya....(sedih la pulak)apa-apa pn kitaorg mmg fell best giler la kan sebab dpat tgk wajah org korea (hahaaahhhhhh...)hensem giler muka diaorang....kt bwh nie adalah antara drama korea yg aku tgk...

boys over flowers:       



 

                                                         4 bintang

He's beautiful



                                                  

                                    





Love rain









Big





My girlfriend is gumiho



                                                           



heartstring






Naughty kiss





My princess





city hunter




Princess hours




Rooftop prince